top of page

Even me-time...

Geen haast...

Kom weer helemaal tot jezelf...

Je hoeft niet te geven, je hoeft je enkel over te geven...

Geniet van de onverdeelde aandacht die je krijgt... 

Sluit je compleet af van de drukte daarbuiten...

Geen haast maar zalig genieten op je eigen tempo...

Wegdromen....

Wegzweven...

Gewoon genieten....

!!Geen erotiek, daarvoor ben je bij mij aan het verkeerde adres!!  Gelieve dit te respecteren!!

 

                           

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is massage belangrijk voor lichaam en geest?

Een massage in een aangename ruimte met de juiste sfeer, aangepast licht, warmte en de juiste geuren.....kan leiden tot een enorm ontspannend gevoel.   

We werken hierbij met essentiële oliën .... deze zorgen niet alleen voor een aangename geur maar worden ook verwerkt in onze massageolie...dit zorgt voor een meerwaarde...

Wat gebeurt er in het lichaam tijdens een deugddoende massage?  

Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen  

De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.

In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er ‘knopen’ ontstaan. Een knoop is een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo een knoop hoopt melkzuur op, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Denk hierbij aan een knoop in je nek, waardoor je nek stijf voelt of misschien wel hoofdpijn creëert. Door een massage te nemen worden deze knopen 'de gekende triggerpoints' uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.  

Massage verbetert de weerstand

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.

Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop  je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het vermindert de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt worden. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed. Bij langdurige hoge cortisol waarde kan je zelfs depressieve verschijnselen krijgen.

Wetenschappers hebben aangetoond dat er verschillende hormonen, onder andere endorfine en oxytocine,  vrijkomen tijdens een massage. Endorfine heeft een pijnstillend effect en oxytocine verlaagt onder andere de cortisolconcentratie in het bloed. 

Massage geeft rust in het hoofd

Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feel-good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Door een massage kun je veel beter je lichaam voelen en raken de gedachtes naarmate de tijd vordert steeds meer op de achtergrond. 

Regelmatig een massage kan je welzijn dus een stuk verbeteren. 

Een massage heeft dus heel wat voordelen voor zowel je mentale als je lichamelijke gezondheid!

bottom of page